"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
Prijava
x
x
Registracija
x

Forum je nadograđen na najnoviju verziju. U narednih nekoliko dana očekujte greške koje ćemo čim prije otkloniti. Hvala / PRIJAVI KVAR

Olovo u bojama

Više...
marioadria's Avatar 16 Stu 2014 02:27 #1 od marioadria
Olovo u bojama was created by marioadria
Mnogi kažu da je olovo u boji ponekad presudno i da određene vrste privlači boja olova. Često susretnem crveno, žuto, bijelo crveno ili narančasto olovo.

Koju boju olova koristite i zamarate li se s tim stvarima? :)

Molimo prijavite se

Više...
Damir's Avatar 16 Stu 2014 07:39 #2 od Damir
Replied by Damir on topic Olovo u bojama
Na nekim plićim pozicijama može pomoći ali opet, samo kod manje opreznih riba. Na većim dubinama, dosta boja se gubi, a osim toga, neke opreznije ribe će se sigurno držat podalje od onog što se ne uklapa u njihov okoliš. Mislim da bijela olovnica na kančenici neće primamljivo djelovat na šarga kilaša ili na fratra pokilaša. Možda i priđu samo iz radoznalosti na neku sigurnu udaljenost ali tako ih ulovit...sumnjam. Na obojene olovnice nisam nikad imao nekog zapaženijeg uspjeha, ali to opet ne mora bit pravilo.

nijedna bolest nije zdrava

Molimo prijavite se

Više...
Hornblower's Avatar 17 Stu 2014 11:16 #3 od Hornblower
Replied by Hornblower on topic Olovo u bojama
Na bulentin a posebno ciljano na arbuna koristim crveno bijelu ili crvenu olovnicu. Gramaza naravno ovisi o dubini. Kazu da arbuna te dvije boje privlace. Sad, istina je da se na vecim dubinama gubi spektar boja pa da to vjerojatno ne dolazi do izrazaja a na dubinama do 40 m tko zna. Mozda je samo praznovjerje, ali neces nista pogrijesit.

Molimo prijavite se

Više...
Damir's Avatar 17 Stu 2014 11:20 #4 od Damir
Replied by Damir on topic Olovo u bojama
Je, crvena se počinje gubit tu negdi na 40 metara. Pa pogledaj malo boje tih riba i organizama koje obitavaju na tim dubinama. Arbuni, pagri, škrpine, kokoti, škampi, jastozi...da sad ne nabrajam, sve je to crvene boje i na toj dubini su na taj način nekako zamaskirani,kamuflirani. Čim dođu u neke pliće vode naravno da strše ka stablo na livadi.

nijedna bolest nije zdrava

Molimo prijavite se

Više...
Hornblower's Avatar 17 Stu 2014 11:31 #5 od Hornblower
Replied by Hornblower on topic Olovo u bojama
Tako je, slazem se sto se tice spektra, ali da boja olovnice igra ulogu ili ne tesko je reci sa sigurnoscu. Trebala bi dvojica iz barke pokusat, jedan s opituranom drugi sa standardnom pa usporedit rezultate. hehe

Molimo prijavite se

Više...
zeusfaber's Avatar 17 Stu 2014 11:38 #6 od zeusfaber
Replied by zeusfaber on topic Olovo u bojama

Hornblower napisao: Tako je, slazem se sto se tice spektra, ali da boja olovnice igra ulogu ili ne tesko je reci sa sigurnoscu. Trebala bi dvojica iz barke pokusat, jedan s opituranom drugi sa standardnom pa usporedit rezultate. hehe


Ja sam to pokušavao u nekoliko navrata i nisam primjetio ništa spektakularno, to jest lovili su i jedni i drugi :)

Baš čitam da pojedine ribe vide ultraljubičasto. Nadam se da je Hempel ima u ponudi :lol:

Molimo prijavite se

Više...
Posejdon79's Avatar 25 Stu 2014 18:22 #7 od Posejdon79
Replied by Posejdon79 on topic Olovo u bojama
Ja koristim olovo u bojama i to crveno bijelo i žuto olovo. Crveno bijelo mi se pokazalo najbolje od svih s kojim sam lovio. Arbunima se sviđa, a voli ga i druga riba. Neke ekstremne razlike nisam primjetio, ali ponekad bi se dogodilo da ja imam ribu dvije više od ostalih. Jedino različito što smo imali su bile olovnice, moja u boji, kod drugih klasična. Sad, da li je to stvarno to boje olova ili me jednostavno išlo taj dan, ne znam, ali sa sigurnošću tvrdim da boja olova nije na odmet, dapače.
Hvala: Jadran

Molimo prijavite se

Više...
Jadran's Avatar 03 Pro 2014 18:18 #8 od Jadran
Replied by Jadran on topic Olovo u bojama
Ne znan šta bi reka stvarno. Koristija sam ga nekolicinu puta ali uvik isto, nisam skužija specijalnu razliku od klasičnog i olova u boji. Možda san lovija preduboko ili po krivin vremenskim uvjetima ali lovilo se i na jedno i na drugo. Kažen, sigurno nije na odmet i triba eksperimentirati duže vrime da bi se došlo do konkretnih rezultata. Svaki savjet je dobrodoša ;)

Molimo prijavite se