"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
Prijava
x
x
Registracija
x

Forum je nadograđen na najnoviju verziju. U narednih nekoliko dana očekujte greške koje ćemo čim prije otkloniti. Hvala / PRIJAVI KVAR

Koje je pravo vrijeme za koje ribe (more)

Više...
Nikola7's Avatar 16 Srp 2018 14:39 #1 od Nikola7
Dobar dan,
Novi sam u ribolovu neznam baš puno o ribi
tj. kada se lovi . Ako bi mi neko napisao neki popis
osnovnih riba koje mogu lovit na spinning i jigging i u koje doba.
Hvala puno

Molimo prijavite se

Više...
Rodosek's Avatar 23 Ruj 2018 23:03 #2 od Rodosek
Pozdrav prijatelju ribolovac!

Pa ja mislim da nema nekih fiksnih vremena kad kaze covjek od tada do tada ce bit orada, tada ce bit palamida a tada ce radit barakuda. Cudna so bica ove ribe nekada da nekada ne. Ovdje je u pitanju plima oseka , puna luna prazna ili pola. Cinjenica je da riba zimi radi bolje nego lijeti. Al opet mozes imati nesrecu pa zimi nista ne dignes a lijeti puno svega.
Ja sam primjetio da kad nema vijetra i kad je more sasvik mirno radi riba slabo. Tako da nesto da se desava ili lagana bura onda je vrijeme da pokyois stvari i krenes:)
Dijeli sa nama sta ces dic sa mora.

Pozdrav iz Slovenije

Molimo prijavite se

Više...
praetorian's Avatar 25 Ruj 2018 11:53 #3 od praetorian

Rodosek napisao: Ja sam primjetio da kad nema vijetra i kad je more sasvik mirno radi riba slabo. Tako da nesto da se desava ili lagana bura onda je vrijeme da pokyois stvari i krenes:)


Ovo je istina i u mom slučaju. Spinnam sa obale i uvijek sam prevario više ribe kad puše jugo. Kad je more mirno, kao ulje, nisam čak imao ni praćenje, samo bezbroj gavuna koje bježi od varalice kako ju primičem obali :D Također, sve svoje značajnije ulove sam ostvario rano u zoru ili sat-dva nakon izlaska sunca. Nikad nisam uhvatio bilo šta značajno predvečer, ne znam zašto. Noću nikad nisam lovio na moru, ne da mi se peglat.

Inače plavu ribu (koju i najčešće lovim) uglavnom počinjem loviti od srpnja pa do kraja studenog. Kako ljeto odmiče čini mi se da se sve bliže približava obali u većem broju. Eto, ovo ti je moje skromno ribolovno iskustvo na moru sa obale :)
Hvala: B_

Molimo prijavite se

Više...
crni010's Avatar 25 Ruj 2018 17:17 #4 od crni010
Pozdrav. ja sam podjelio ribu i vrijeme ovako:
Ustajem u jutro kako kad od 03h do 06h zavisi kad sam zaspo dan prije .
Ako ustajem u 03h onda idem na ribu a ako se budim tek u 06 honda idem na posao.
radim od 08h do18h savaki dan, osim kad puknem i odem na cjelonoćno ribarenje negdje u divljinu da se maknem od ljudi ljeti.
Pred veče idem na ribu ako stignem svaki dan.
a što se tiče ulova: to mi nije toliko bitno jer kad hoću jesti ribu onda je uzmem a većinu vratim da imam šta loviti drugi put .
Znači ovako :Vrijeme ribolova Kad stignem ali s užitkom jel volim biti na moru to me opušta.
Vrsta ribe koju lovim : 90 % lovim na spin, Ljeti plavu ribu a zimi Lubina ,strelka ako je tu nju ne moraš loviti ona se ulovi sama na sve što baciš od varalica.
Kad idem na 24H ribolov U zoru i sumrak lovim Zubonju i na drugi štap oradu a poslije ostalu ribu.
Hvala: B_, Vinsent_P

Molimo prijavite se

Hamag