Evo recept koji me odusevio, juce sam odma potrazio savjet jednog kompanjona, strastvenog ribolovca i gurmana, za pripremit licu a da ne bude onako nekako krto meso.Predlozio mi je ovu jednostavnu deliciju i moram priznat da sam odusevljen.Inace ko je navegavo sa filipincim, mozda je vec provo ovako slicno spravjenu ribu
Dakle, recept je prilicno jednostavan a slike ce rec vise nego slova.Prvo se prostre folija, zatim preko nje papir za pecenje, na to se stavi riba ili komad ribe, ovisno kolika je, ubaci se malo krumpira (preporucam na tanke ploske,), iako moze i bez krumpira al svakako preporucamo jerbo vrijedi zlata, pomadore mogu male po pola il vece na kriske, luk(kapula), cesan(bili luk), petrusin ili listovi seleni,moze i neko drugo bilje za zacin ovisi sta se nadje pri ruci, naravno i maslinovo ulje.
Ja sam ribu odma u jutro malo natrljo uljem s malo vegete i petrusina, izvana i iznutra.A i u supljine takodjer slobodno ubacite luka i krumpira kad budete slagali.Zatim se to sve skupa preklopi i dobro zasuska tako da svi sokovi od ribe i povrca ostanu unutra prilikom pecenja
Pece se u pecnici na 180 -200 stupnjeva, 50 minuta, to na kraju ostane vise kuhano nego peceno, povrce pusti sokove i bude dosta juhe u kojoj se to sve skupa ustvari skuhalo, ma ljudi moji, ma fantasticno a jednostavno.

Eto slike ce pojednostavniti opis
Evo prika mi je poslo sliku s receptom, ove manje mogu ovako cijele, inace ja sam malo dugacije rezo krumpir i povrce, vidit ce se na mojoj slici
Evo i moja kad se zgotovila

mi smo polovicu i taman je bilo, eto mislim da slike govore tisucu rijeci!