- Zahvala primljena: 5
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
lukomar napisao: Oprostite lignjolovci!
Zamolio bi vaše prijedloge ... Kupio sam preko weba novu Shimano Sephia BB 3000 S - pa bi Vas zamolio da predložite neki štap do oko 1500 kn iz Hrvatske ili sa weba (EU)
Unaprijed zahvaljujem
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Što se tiče pravih štapova, to ne znam (ja tek počinjem i koristim Okuma Hexana Spin 240cm, 5-20g), al vjerujem da ti je najbolje osobno isprobati kod ovih što love tu kod tebe u okolici Splita.amerigo napisao: Dobri ljudi,
Treba mi pomoć.
Nakon godinu pauzeopetsam se zakačio na lov liganja sa obale...
Do sada koristim štap Okuma Octana spin 5-20g 210 cm i rolu Sh. Catana 3000.
Treba mi preporuka za pravi egi stap i jeli mi manja rola od navedene potrebna? Ovaj štap mi je nekako pretvrd i ne mogu skosavice vodit onako kako zelim... Ulovljene lignje kompenziram kocnicom na roli ali sipe gotovo stalno ispadaju.
Dakle stap do nekih 1200kn...
Gledao sam Major Craft i Gawas egiano. Problem je sta ih nisam druao u ruci pa mi je skroz apstraktno sve to skupa. Procitao sam vase postove vise puta i nikako pravi zakljucak izvuc.
Hvala svima unaprijed
Sent from my iPhone using Tapatalk
Molimo prijavite se
markulin napisao:
Što se tiče pravih štapova, to ne znam (ja tek počinjem i koristim Okuma Hexana Spin 240cm, 5-20g), al vjerujem da ti je najbolje osobno isprobati kod ovih što love tu kod tebe u okolici Splita.amerigo napisao: Dobri ljudi,
Treba mi pomoć.
Nakon godinu pauzeopetsam se zakačio na lov liganja sa obale...
Do sada koristim štap Okuma Octana spin 5-20g 210 cm i rolu Sh. Catana 3000.
Treba mi preporuka za pravi egi stap i jeli mi manja rola od navedene potrebna? Ovaj štap mi je nekako pretvrd i ne mogu skosavice vodit onako kako zelim... Ulovljene lignje kompenziram kocnicom na roli ali sipe gotovo stalno ispadaju.
Dakle stap do nekih 1200kn...
Gledao sam Major Craft i Gawas egiano. Problem je sta ih nisam druao u ruci pa mi je skroz apstraktno sve to skupa. Procitao sam vase postove vise puta i nikako pravi zakljucak izvuc.
Hvala svima unaprijed
Sent from my iPhone using Tapatalk
Što se tiče sipa, to nije problem opreme, nego što sipa jače "zagrli" skosavicu i treba dobro skosnuti za zakičiti ju. Ja kad mislim da je sipa, onda skosnem kratko, ali naglo i dosta jako. Jako rijetko ispadne. Mislim da ti nikakva bolja oprema neće za sipe pomoći, osim loprare/janke/mrižice.
Molimo prijavite se
Hvala! Je, gušt je, zbilja.amerigo napisao: Hvala Markulin na savjetima, ocito imamo slicne stapove. Da, janka je inace neizostavni dio opreme. Sretno u ligi i samo nastavi sa gustanjem! Inace, imas li koji ducan za preporucit za kupit slobodnog vrimena da se mogu ukljucit u Ligu😜
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Prije nego bi ovako šta napisa, dobro bi promislija šta ću reći.Te štapove koje ti spominješ za laki spin i egi, su tolika razlika , da je očito da nisi nikad vata lignje sa pravim eging štapovima, nego , akom si ih vata, vata sa spin štapovima, čija akcija je totalno drukčija. Istina da se lignje mogu vata sa spin štapovima, a možeš i sa surf, samo je pitanje kakv je to osjećaj.Eging štapovi su napravljeni za skosavice baš "egi", prema veličini , a ne prema gramaži.I eging štapovi, nisu svi isti, i imaš meki vrh štapa i tvrdi, a opet u ovisnosti koju skosavicu, te na koji ćeš način vodit skosavicu.Ja san počeja vatat lignje sa spin štapon, da bi danas koristija pravi eging štap, tako da znan razliku između sipna i eging štapa.Činjenica da ako neko zagrize duboko u ovo, vrlo brzo će doć na moje, a eto imaš moje prijavke ulova od prije dvi godine i sada, pa ti sam odlući.Istina je da u svemu ima i marketinga, ali da je isto, nije i iza toga stojim sa svojim iskustvom, a po meni nije baš malo.Nemoj ovo svatiti osobno, ali nemoj i druge uvjeravat u nešto, šta nije istina.Ja bi ti ovde moga pričati sate i sate o štapovima, skosavicama, i svemu šta je vezano za to, a ako bude potrebno i oću.bzing napisao: @amerigo
Kakva ti je to razlika između štapova za laki spin i štapova za lignjolov?
Zapravo je i nema!
Navodno su štapovi za energični egi "žilaviji" i navodno je težište (držač role) nešto niže.
Zapravo, ti tzv. specijani štapovi su isti kao Hexana.Štapovi za veličine skosavica 1,8 - 3,5 su gramaže (težine izbacivanja) 7 -25 grama ili 6 -22grama.
Davno napisah da je industrija nemilosrdna pa je nova navlakuša prodaja štapova za baš određenu veličinu skosavice te se recimo prodaju štapovi samo za veličinu 2,5.Glupo do boli.Ali pali.
Slobodno uzmi svaki štap za laki spinn gramaže 5 -25.Ili se zavali puno više novaca za "ekskluzivu" a koja je ista kao prva opcija.Ljudska psiha je takva da gušta u skupim predmentima i neracionalnom trošenju.
Molimo prijavite se
marinac napisao: Ja bi ti ovde moga pričati sate i sate o štapovima, skosavicama, i svemu šta je vezano za to, a ako bude potrebno i oću.
Molimo prijavite se
BulMar napisao:
marinac napisao: Ja bi ti ovde moga pričati sate i sate o štapovima, skosavicama, i svemu šta je vezano za to, a ako bude potrebno i oću.
Podržavam te, marinac, za ovo obećanje. Mislim da je štap izuzetno važan u lignjolovu. Puno više nego što na prvi pogled izgleda. Ljudi sa velikim iskustvom u lignjolovu, a tu si, bez sumnje i ti, marinac, mogu mnogima od nas pomoći pri izboru štapa, kako bismo mogli izabrati najprikladniji štap za lignjolov. Ja koristim Okuma Hexana 5-20 gr. A, zašto sam ga izabrao? Ne znam. Vjerojatno zbog cijene? Da sam imao više znanja o štapovima, možda bih izabrao bolji, pa makar bio i skuplji.
Podržavam jednu seriju napisa o štapovima, u ovoj temi. I ne samo o štapovima.
Nadam se da će me i ostali lignjolovci podržati.
Molimo prijavite se
marinac napisao:
BulMar napisao:
Podržavam te, marinac, za ovo obećanje. Mislim da je štap izuzetno važan u lignjolovu. Puno više nego što na prvi pogled izgleda. Ljudi sa velikim iskustvom u lignjolovu, a tu si, bez sumnje i ti, marinac, mogu mnogima od nas pomoći pri izboru štapa, kako bismo mogli izabrati najprikladniji štap za lignjolov. Ja koristim Okuma Hexana 5-20 gr. A, zašto sam ga izabrao? Ne znam. Vjerojatno zbog cijene? Da sam imao više znanja o štapovima, možda bih izabrao bolji, pa makar bio i skuplji.
Podržavam jednu seriju napisa o štapovima, u ovoj temi. I ne samo o štapovima.
Nadam se da će me i ostali lignjolovci podržati.
Zašto si to izabrao,postoje 2 razloga.Prvi, beko tije rekao, ili si čuja, ajmo reći, taj bi ti štap bija dobar za to bez da ti je to neko objasnija, zašto je to tako.Druga razlog, je i cijena, koja je daleko manja nego pravi eging štapovi, a postoji još jedan razlog a to je, da ti ne znaš koliko daleko će to ićć sa lignjolovom, da možda trenutno nema smisla potrošiti toliko novaca za nešto, šta ćeš vrlo kratko, ili nikako koristiti.Tek sa lignjolovom, lagano sazrijevaš, te shvaćaš da trebaš nešto bolje i kvalitetnije, jer to jednostavno prerastaš, kao šta ti , dok si mlađi raste noga, pa trebaš veću i bolju cipelu, e isto ti je to tako i sa opremom.
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se