"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
Prijava
x
x
Registracija
x

Forum je nadograđen na najnoviju verziju. U narednih nekoliko dana očekujte greške koje ćemo čim prije otkloniti. Hvala / PRIJAVI KVAR

Crnilo i skosavice

  • zeusfaber
  • zeusfaber's Avatar Autor teme
  • Administrator
  • Administrator
  • Pozdrav svima!
Više...
zeusfaber's Avatar 14 Sij 2015 12:45 #1 od zeusfaber
Crnilo i skosavice was created by zeusfaber
Dakle, prije mjesec dana kad sam ovdje na forumu pitao za pomoć oko lova lignje s obale i tiho zakoračio u svijet iste, skosavice su izgledale netaknuto. Sjajile su se kao iz tvornice. Interesira me sljedeće...

Smetaju li lignji ili sipi tragovi crnila na skosavicama? Primjetio sam ako se crnilo na skosavici ne ispere "isti tren" da ga je poslije teško skinuti. Skidate li uopće crnilo? Ako skidate, kako? :lol:

Pada mi na pamet nešto ovako...

Hvala: Gustaf

Molimo prijavite se

Više...
karamba's Avatar 14 Sij 2015 13:29 #2 od karamba
Replied by karamba on topic Crnilo i skosavice
mi smo nekada radili upravo suprotno a to i dan danas neki rade , znači kad se kupi novi peškafondo ili ribica se namjerno malo uprlja da ne blješti na novo . Svoje stare pribore nikad nebi mjenjao za nove . Tako da po mojem iskustvu crnilo ne smeta , normalno ako baš ostane ona crna sluz da se malo istrese ribica i pukneš malo jače u iglice i to je to . Znam da su neke stare ribice lovile ko lude a bile su već ispale i oči i one perajice sa strane !
Hvala: Fanatik

Molimo prijavite se

Više...
lignjolovac's Avatar 14 Sij 2015 22:44 #3 od lignjolovac
Replied by lignjolovac on topic Crnilo i skosavice
Ja svoje skosavice upravo oribam četkicom za zube,ali što su starije to je manje učinkovito ribanje. I što karamba govori imam par skosavica s kojima sam lovio i koje su bile bez očiju i sve prljave,pa sam lovio,evo neki dan tražeći malo stare stvari po šupi,pronašao sam jednu dosta staru skosavicu koja je od drveta :)

Žali se Marija svojoj susjedi:
– “Kad god moj Mate kupi dozvolu nikad ribe ne uhvati. A kad ne kupi onda njega uhvate!”
Hvala: Gustaf

Molimo prijavite se

Više...
Picej's Avatar 15 Sij 2015 15:48 #4 od Picej
Replied by Picej on topic Crnilo i skosavice
tek kad se načme onda tkanina na skosavici onda počme hitat kako treba :lol: ... slažem se ekipom, što ishabanija to bolje "radi"... s tim da uvijek ispušem iglice radi sluzi jer nekako mislim da baš to smeta ( iako nema neke logike)...

Molimo prijavite se

Više...
Gustaf's Avatar 18 Sij 2015 22:10 #5 od Gustaf
Replied by Gustaf on topic Crnilo i skosavice
Četkica je odlična i efikasna stvar ekstra pribora koju bi trebalo nositi kad su lignje u pitanju. Ja doduše imam malo drukčiju (nije za zube) :lol: ali odlična ideja. Nisam vidio posebnu razliku u efikasnosti između nove i starije skosavice tako da mislim da ne smeta, pitanje je čemu onda sve te silne boje na njima :)

Molimo prijavite se

Više...
Fanatik's Avatar 09 Stu 2015 10:06 #6 od Fanatik
Replied by Fanatik on topic Crnilo i skosavice
Sto se ove teme tice,primijetio sam da "svaka nova metla dobro mete" ;)i jedno vrijeme sam se striktno drzo toga...al isto tako imam neke stare veterane po 3-4 godina,koji su osrednje il slabije lovili ka su bili novi a sad ka se tkanina ofucala i stvorila se po koja rupa,love fantasticno :woohoo:
Radi se o DTD glow(fosforescentnim)modelima,kad ih osvijetlim onaj dio dje se tkanina isparala izgleda bas ko ranica i vjerujem da to privlaci lignju,vidim u zadnje vrijeme se pojavili i novi modeli bas sa ocrtanom tako ko ranicom,jer to daje lignji utisak da je ribica usporena,ranjena i lak plijen....ma ima tu nesto,zato se ne bojte koristit stare al bas ofucane lignjare

...orlovi rano lete a kasno sliječu....

Molimo prijavite se