Upis br.: 95
16.1.2018.
Vrijeme: 15:30-16:35
Ulov: 2 komada
Teren: kamen+posidonia
Dubina: 8-12m
Uvjeti: uf
Vitar: jugooooooooo
Kurenat: ekstremni s jugom
Oprema:
štap: YONGSUNG TelePartner 195
rola: KastKing MAKO 3500
upredenica: KastKing SuperPower 15lb bijela
predvez: 1m Seguar Ace Hard 0.235
skosavice: Kanji Clicks Pro Spec #3.0, 04 - Orange Gold
Nabrzaka. Nije mi se činilo da su uvjeti vako loši bili dok nisan doša na rivu i skoro me odnilo... Sva srića da san iša jer san ima nekih obaveza i moga san bit samo do 16:30. Prvi zabačaj skosa letiiiiiiiiiiii, skoro do Trogira. Pada u more i nastavlja dalje nošena baš ektremnim kurentom. Mislim se, piši propalo. Ne znam vidi li se na slici, al upredenica stoji nategnuta, a štap savinut.
Kurenat je bio još malo i u stranu pa kad bi je odnilo do određene udaljenosti, tamo je kurenat bio malo blaži i upredenica je čak imala neki luk (od vitra). Jedno bacanje trajalo je baš dosta, al od eginga nije bilo ništa. Samo horizontalno skosanje. Nemam pojma na kojoj je dubini bila skosa, al ne virujem da je ugledala dno... Nisan ima dvojbe s kojom ću skosom, niti sam je pomišlja prominit...
Nakon par bacanja relativno blizu rive, nisan ništa primjetio, al idem skosnut, ositin da je bilo nešto, pretpostavio sam da je vlat posedonije pa krenem dignit, al vidim da skosa nije bila blizu dna i kad sam digo ima san što i vidit...komad kožice. Ufffff... Šteta. Amo dalje. Nakon još par bacanja, gotovo na istom mistu vidim upredenica se opušta (tj. vitar je odnese u veći luk), ja skos... Evo je! Lipo pumpa, sva srića da je relativno blizu kraja jer mi nije bilo baš svejedno gledat kako "surfa" po valovima i okriće se... Evo, tu bi zogulin dobro doša, čini mi se... Al sretno stiže gori. Jedva slikavam, a da mi vitar sve ne odnese....
Nakon niti 10 min, skroz daaaaaaaaleko od kraja promatram štap savinut od kurenta... Odjedanput ka da se malo opustio, ja skos, evo nešto! Vidim da ima, al od kurenta se ne ositi pumpanje. Uf, ovu nije bilo lako dignut protiv vitra i kurenta, al nekako je ipak dosurfala i sretno stiže na rivu, zakačena muški za glavu kod oka (srića da je bila OK komad). Kako san je otkačija tako je popljucala i mene i sve okolo skupa s mojin Kanji-jem... Ufff...
Iman još po ure, nastavljam dalje, ali ništa. Samo me propuhalo. Prova i na drugom muliću di je bila "zavjetrina" i tamo možda propustija još jednu lignju. Čini mi se da sam joj baš skosavicu istegnija iz ralja... Naravno, prekardašija 5 minuta, kupi stvari i trči... Al još usput opalija sliku ugođaja za kraj...
Bolje ne može... Fala ti more!