17 cm? Skosavica? Možda i uloviš koju u atlantskom ili tihom oceanu

Takvu još nisam vidio iskreno
Orada vidim da si još mlad i ja sam imam 17 godina tj. 1.8. ću napuniti,ali zato čitam sve živo imam 15-20 časopisa more i tamo se nađe puno korisnih informacija ima i po internetu također mnogo toga. Imam čak i još jedan hobi držim ptice pjevice i tako sam ja prije par godina došao na forum i pitao razno razne gluposti a iskusni tičari bi me samo isprdali. Podsječaš me na mene

Moj savjet ti je da skupiš nekih 300-400kn kupiš si jedan solidan štap i mašinicu,2-3 skosavice (moj savjet je 2 narančaste i jednu po tvome izboru. Najbolje ti je da uzmeš 2.0 ) (sporije tonu) Pa kad kupiš pronađeš neku poštu ljeto je još uvijek uzmi masku,prođi pošte i ako negdje ima one trave posidonije tamo probaj jer lignja je uvijek tu negdje uz posidoniju,ako nema posidonije to ne znači da nema i lignje. Pronađi si neku poštu gdje ima lignjolovaca i jednu večer dođeš pored njih i malo ih prati usvoji njhove tehnike

Popričaš malo sa njima i tako. Ako ima negdje rasvjete koja tuče u more traži lignje na granici svjetla i mraka,jer sitna riba se skuplja na svjetlo,a lignja dolazi radi ribe i vreba u mraku.
Nadam se da sam ti barem malo pomogao,a sada ukucaj na google "lov liganja sa obale" i čitaj čitaj čitaj i čitaj. Doći će vrijeme i da češ ti nekoga učiti loviti lignje