Bravo momci!
Iako je sezona lignjolova bila relativno loša (što po kvantiteti što po veličini ulova) moram priznati da zadnjih dana kao da su lignje aktivnije, ne samo aktivnije nego su i veće od prosjeka zadnjih tri mjeseca.
Baš neki dan dolazim na svoju uobičajenu poštu kad dolazi stariji gospodin (od mene, ne mislim da je star

) i zabacuje. Ja u tom trenutku pokušavam lagani spin jer mi se pred 3 tjedna posrećilo; 3 lijepe lokarde i šarun u roku 20-ak minuta.
Kad gospodin kači prvu lignju pristojne veličine i nedugo nakon toga kači drugu, štap mu se savija na 90 stupnjeva, borba, skačem mu sakom pomoći da izvuče lignju, kad ono ljepotica od oko 60-70 dag. (Ovim putem pozdravljam gospodina jer mi je rečeno da često zna čitati forum).
Sad shvaćam da je vrag odnio šalu, skidam varalice za spin i stavljam Yamashita jig egi-oh live search 3.0. narančaste boje, već nakon prvog zabacivanja dok je šuštavica u padu vidim da se najlon na štapu zateže i lagano mi savija štap. Nakon kontre imam ju na obali - očito su gladne. Nedugo nakon toga vadim i drugu van. Nakon nekog vremena mijenjam šuštavicu u Yozuri egi Aurie Q inače jako slična DTD-ovoj Full Color Oiti 3.0 crvene glave i bijelog trupa koja mi se još jednom pokazala jako lovnom te je i danas izvukla još dva torpeda. Sveukupan ulov od 90dag, ja zadovoljan. Žao mi je ali slike su ovaj put izostale :/
Iako se smatra da se lignje love od otprilike kraja rujna do sredine ožujka imam još jednu anegdotu od prošle godine; naime, krajem travnja dolazi mi bratić iz Slavonije i kaže željan je lignjolova (inače strastveni lovac svih oblika).. Mislim si ja "ma lignju ćemo vidjeti na nekom od foruma ili youtubeu a ne na šuštavicama". Dolazimo na poštu kad ono na površini tridesetak komada lagano paradira u istom smjeru. Izrazito proždrljive, završni skor nakon 2 dana lova 28 komada.
Pa eto čini se na kraju da se liganj zaista lovi van svih ustaljenih normi pa čak i sa kraja što izrazito veseli pogotovo sad kada je temperatura puno podnošljivija od onih zimskih..