- Zahvala primljena: 0
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Đivulin napisao: Pozdrav,
Nisam strucnjak , ali mislim da osnovna razlika izmedju tonuce i plivajuce varalice je ta da ce plivajuca, kad je pustis, ili zabacis, plutat na vrhu dok je ne pocnes potezat, a onda ce uronit do deklarirane dubine. Kad opet prestanes potezati, ona ce lagano isplutati. Kod tonuce varalice, ona ce potonuti do deklarirane dubine i tu ce ostati, tu ce i raditi prilikom potezanja, a kad stanes, tu ce i ostati. Ta varalica nece potonuti do dna jer je tako izbalansirana. Zavisno sto ciljas, biras izmedju te dvije. Mozes od plivajuce napraviti i poluplivajucu samom zamjenom npr udica ili sa zogulinom, split ringom ili cime ces je vec i vezati jer dodajes otezanje. Naravno, ne zaboravi da takve stvari mogu promjeniti rad/efekt same varalice. Te varalice takodjer dolaze sa duzim/kracim kljunom koji dava odredjenu akciju/dubinu
Ribas iz ruke, prema tome ta plivajuca varalica ti na tu duzinu koju si rekao ne bi trebala skakati po vrhu.
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
To se i ja trenutno pitam i neznam kojeg odabrat...B_ napisao: I mene isto zanima zasto postoje 2 verzije iste varalice, tonuca i plutajuca? Koju bi trebalo odabrati kad kupujemo za panulu, jel ima razlike u radu? Ne vidim svrhu da uopce postoje pins minnow plutajuca i tonuca verzija posto su namjenjene panuli. Za spining varalice razijem da postoje plutajice i tonuce, ali ove za panulu ne razumijem...
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
B_ napisao: Znaci nitko nam ne zna objasniti je li bolje uzeti tonucu ili plutajucu za panulavanje
Molimo prijavite se
Ma nemoj, jesi sam to smislija il ti je neko pomoga?susnjar napisao:
B_ napisao: Znaci nitko nam ne zna objasniti je li bolje uzeti tonucu ili plutajucu za panulavanje
Ovisi o ciljanom ulovu i terenu - dubini i konfiguraciji dna.
Treba isprobati i jednu i drugu, plivajuće sigurno neće strugati po dnu, ali mogu skupljati travu pri površini ako ju je jugo donijelo.
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se