Ovo je slikano daleko na sjeveru Kanade jako blizu Hudson bay, probao sam brzinski jer sam bio na poslovnom putu gore ali bez udarca,
navodno u tim rijekama zive najvece jesetre u Kanadi, i jako puno pastrve
Ovo je jezero Winnipeg ( manje), i da nevidi mu se kraj, rekli bi mi - more!
Evo koje sve ribolovne vrste postoje tu , impresivno zar ne:
Plaze na jezerima su kao zapadna obala europe, valovi na ovim jezerima su ogromni, cak i 5 metara, a postoji utjecaj plime i oseke.
Jedan mali gradic ima i najveci spomenik ribe som koji ide cak do 8 metara u visinu.
Vukovi crni medvjedi, grizliji mogu se naci posvuda i ogromni su, tako da nocenje na otvorenom bez sacmarice nije opcija. Nisam propustio
priliku selfija sa prepariranim trofejom jednog lovca ,sob od nekih 500 kg
Prolaze tako mjeseci, ovdi ribolovna sezona otvara 01.05 i traje godinu dana, uh tu se svi drze pravila to je neopisivo. Sve udice moraju
bit bez kontra kuke, nedorasla riba se vraca pod obavezno, nema prelova, ulovljena riba se ili pusta ili ubija i stavlja u torbu. Godisnja
dozvola je cijelih 25$.
Ja sam odlucio da cu poceti sa brancin spin opremom te primjenit svoje iskutvo u spinanju na ove vode, dakle lagani jigovi i manje
varalice, tako sam mjesec dana prije otvorenja sezone gustao u kupovini svojih novih igrackica. Cijene ribolovne opreme su slicne kao i
kod nas no s obzirom na njihov i nas standard jako jeftino. dosta se forsira quantum koji u Hr nisam toliko ni gledao, ali imaju jako
dobar izbor kvalitetnih rola i stapova. Shimano je takodjer dobro zastupljen. Jako dobri stapovi G loomis za one dubljeg djepa u rangu sa
japanskim top brandovima. Tu je poznata Cabelas trgovina za lovce i ribolovca, e to se mora vidjeti, treba vam bar jedan CIJELI dan da bi
obisli tu trgovinu i bez problema ostavit par stotina pa i tisuca $.
Skoro sam vec bio kompletirao sve potrebno , jos su mi falili asevi iz rukava da mi dodju iz Japana, neizostavni Keitech silikonci.
01.05. subota jutro. Snijeg se gotovo otopio, jos koji komad leda bi se vidio kako rijeka nosi ali otislo, ribolovno je. Koji
entuzijazam, ranim jutrom idem odmah na rijeku koja tece kroz grad (Red river - ko nasa Sava, mutna i velika), suncan dan na ugodnih -5

. Auuu koji promasaj em se smrznuo em ni udarca nisam imao, ko pokisnuo pivac otisa kuchi... dakle nista od pocetnicke srece... lol.
Zaklucak je da ipak pricekam jos malo da otopli i da onda probam, kako je i bilo pa sam tako nagovorio sefa da aktivira svoju ribolovnu
ovisnost i zajedno krenemo u pustolovine
Lockport
- najbolje ribolovno mjesto u sredisnjoj Kanadi, 30 km od grada. Ja i sef ( Portugalac),
Tu i neizostavna lipsa polovica
Treci zabacaj -
Imao sam udarac gdje nisam uopce mogao pomaknuti ribu, ona je samo uzimala i uzimala, sve sta mi je preostalo je smijeh i suze ali i
adrealin... znalci kazu jesetra ili som od kanala kako ih oni zovu. moja procjena preko 10 ak kg.. gustajte u videu...
Nisam je na kraju uspio izvuci mada sam ju uspio privuci blize obali no to je sve bilo...
Jos sam imao dva udarca u kratkom periodu jedan slican ovome drugi neusporedivo jaci gdje mi je riba odnila nekih 70-100 m krene i
jednostavno ispravila jig udicu.
Eh ,nema droge koja moze ponuditi taj adrenalin koji sam dozivio, koljena propala. Sretan ko guzica, zadovoljan kao dite zavrsili tu
avanturu, jedva cekam opet, ja volim Kanadu.
Mislim da moram pojacati ribolovnu opremu, haha.