- Zahvala primljena: 324
Molimo prijavite se
Kvarner napisao:
zoki1 napisao: Tocno tako kolega Zoki.
Izgleda da su ovi omladinci neki pravnici.
Molimo prijavite se
AnalPheasant napisao: I dalje ne vidim čemu je potrebno izrugivanje. Možda jesmo mladi ali to ne znači da smo neznalci ili kako biste Vi rekli ''ljubomorni'' na Vaše ulove. Dapaće otkuda Vi znate koliko smo mi iskusni ribolovci? Godine nisu mjerilo znanja. Mi Vas ne osuđujemo u vezi godina i isto tako tražim i od Vas. Kako ste i sami rekli ovo je tema ''Strijelka''. Rasprava je započeta na krivoj temi ali ponekad je i bolje da je se raspravi na krivom mjestu nego da se uopće ne izrazi mišljenje. Želim Vam puno uspjeha u životu i ribolovu ali i dalje se držim toga da Vaše razmišljanje nije ispravno.
Kvarner napisao:
zoki1 napisao: Tocno tako kolega Zoki.
Izgleda da su ovi omladinci neki pravnici.
Molimo prijavite se
dxdandy napisao: Ja recimo kad koristim sajlicu, onda koristim Knot 2 Kinky i to 25-35lb. Kod mene je upredenica pa onda cca 2m fluorocarbnoa 0,35 i onda cca 15-20cm te sajlice i kopca za varalice sa virblom.
Kad sam imao direkt upredenica pa onda sajlica, kad bi bilo jace natezanje, sajla bi prerezala upredenicu jer je jako tanka. I kad sam ovako napravio onda drzi ko blesavo i nigdje ne puca.
Molimo prijavite se
Ahab napisao:
dxdandy napisao: Ja recimo kad koristim sajlicu, onda koristim Knot 2 Kinky i to 25-35lb. Kod mene je upredenica pa onda cca 2m fluorocarbnoa 0,35 i onda cca 15-20cm te sajlice i kopca za varalice sa virblom.
Kad sam imao direkt upredenica pa onda sajlica, kad bi bilo jace natezanje, sajla bi prerezala upredenicu jer je jako tanka. I kad sam ovako napravio onda drzi ko blesavo i nigdje ne puca.
Iskreno, prvi put čujem za ovaj Knot 2 Kinky i zaista je zanimljivo(i skupo) ovo što sam pogledao o toj sajli.
Mislio sam da koristite one klasične sajlice:
Imam doma desetak takvih pa sam računao kako je FC besmisleno stavljati kad je sajla koja ide odmah do varalice izuzetno vidljiva.
btw. na ovom linku je Knot 2 Kinky sajla. Znači trebao bi 25lb verziju? Kolika se dužina dobije za ovih 65kn i kako se reže?
I jel se smije u ovoj temi pisati o strijelkama?
Molimo prijavite se
Ahab napisao: Iskreno, prvi put čujem za ovaj Knot 2 Kinky i zaista je zanimljivo(i skupo) ovo što sam pogledao o toj sajli.
Mislio sam da koristite one klasične sajlice....:
Molimo prijavite se
dxdandy napisao: Dobro ti AnalPheasant kaze. Ja sam takodjer Knot2Kinky uzeo u Maugur. Sada isao provjeriti. Ipak je od 35lb kod mene u pitanju. Vrlo je savitljiva ali opet nije bas da mozes cvor od nje vezati ali ni ne treba mi. Ja koristim kopcu na kraju i na pocetku te sjalice i to je to. Sajlicu spajam sa kopcom po njihovim uputama na poledjini vrecice i nisam imao problema sa tim cvorom. Kacio sam panjeve na nekim barama gdje sam isao stuku vijati ali ne popusta.
Znaci kod mene tocno ovako izgleda sistem :
Upredenica 0,18mm_____fg knot_____fluorocarbon 0,35mm ( oko 2-2,5m )_____virbla_____sajlica_____virbla sa kopcom za varalicu_____varalica_____strijelka_____
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Frenddxdandy napisao: @Tisch
Sumnjas na strelku da je toliko u cugu izvukla ili mozda neka veca nemam ? Nisam jos imao takvih susreta srecom ili nazalost. Si zadovolan sa Ninjom ? Jel se muci sa strelkama ili idu vanka laganin uz rad kocnice. I ja sam si nju gledao pa zato bas i pitam ali ne znam jeli osjetljiva za stalno trzanje sa stapom kad radis sa povrsincima. Imam poppera od 30g pa kad stalno trzas i nateze da se ne rasklima cijla odmah nakon 10 pecanja.
thx !
EDIT : video je odlican....jesi to ti radio ?
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
dxdandy napisao: Ma ja gledao uzetii Daiwa BG 3500 model....pa sad gledam dali da dajem toliko vise para ili ne. Pitanje je koliko bi ako bi ta BG izdrzala sezona duze. Jedino me privlaci sto je BG cijala aluminijska. Mislim da Ninja nije od aluminija. Tezinom su tu negdje. Zasto mislis da uzmem sa plitkom spulom. Samo radi manjeg kapaciteta ili ima jos neka razlika...
Uf da mi hoce takav gof opaliti...oprostio bi mu sve....Dali si sa 0,24mm upredenicom izgubio sta na izbacaju varalice ?
Thx !
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Baćo68 napisao: Nisam Kvarner kojeg prizivaš, ali možda i moje viđenje uzmeš u obzir... Ja strijelke lovim sa shimano siena 4000. (1,7 kg najveća). Isčupala je bez problema. E sad radi nekakvog "imagea" bi volio da je umjesto siene nekakva daiwa lumina, revros, ili skuplja varijanta kao npr. lexa.
Početnik sam ali se nadam da sam pomogao.
Inaće imam daiwa ninju za lignje...prezadovoljan!
Molimo prijavite se