"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
Pošto sam novi u grupi, a imam plan za godišnji lovit strijelke, zanima me vaše mišljenje o mom priboru.
• rola: Okuma Azores Z-55s, 526gr, kočnica 13.2kg
• štap: Shimano Catana DX spin 2.4m, 14-40gr
• upredenica: Power Pro super 8 slick 135 green 0.190 mm (15.00 kg)
• varalice: Savage Gear Pop Prey 100 – boja: Bone White Shiner, DUO Realis Pencil Popper 110 SW – boja: Sardine, Rapala Original floater 9cm
Pročitao sam kako bih trebao kupiti i sajlice Knot 2 Kinky (samo ne znam kolko Lb da uzmem) jer ova sve pregrize. I da..koje virble i kopče preporučate.
There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot
Prvo i prvcato ovaj azores 55s je realno prevelika rola za tvoj štap. Bolje bi ti pasao 40. E sad ajmo na drugo. Ja sajle ne koristim. Desi se tu i tamo da pregrize ali puno više ulova dobijam na FB predvez nego na sajlu. FB kojeg koristim je Seaguar Ace 0,435mm.
Varalice su ti ok. Nabavi si par topwater iglica. Ima puno prodavaca na Facebooku. Moja preporuka je Vlado Lures iako ih trenutno ne radi tek na jesen.
Bistrooo
Yamaga Blanks Blue Sniper Blacky 81/8
Daiwa Catalina 6500H
Shimano Blue Romance 274cm 20-60
Shimano Stradic FK 5000 XG
Možda bolje da uzmeš neku drugu rolu, ne štap. Zato jer ti je mozda malo teška rola za više satni spin u mojem mišljenju, ja ti imam Daiwu Ninja 3000A i za sada nisam imao problema sa strijlkama. Možeš pogledati Daiwu Legalis u velicni 3000 ili 4000, Shimano Catana i Exage u velicinama 4000 ili 5000.
Evo ja imam Ninju 3012 i za tu lovu nema bolje role Vadila je i strijelke 3+ Kg i štuku 4.5kg bez problema,
Catana DX spin štap, je obična batina naspram nekih drugih novijih štapova (imam ga al ga ne koristim...),
Bolji štap daje ti bolji postotak kačenja i manje ispadanje riba u borbi za što je strijelka stvarno specjalista.
To ne znači da i Catana neće valjati i da moraš odmah kupovati novi
Ulov od jutros.
Šaruni i skuše.
Pozicija: Novigrad (Istra)
Kolega Oniram i ja u lovu na strijelke smo naišli na blitz plave ribe... prilika koja se ne propušta😀
Od strijelki 3 napada I jedno ispadanje.
Evo i mene za iduci vikend na moretu. Samo vikend a onda jos 7 dana i stize pravi GO. Tri tjedna odmora i samo ribicije. Sa zenom se druzim od 00:00 do 04:00h i u popodnevnim satim kada je odmor od sunca i alkohola a ostatak vremena je druzenje sa stapom u ruci.
Valjda ce se do tada sta pojaviti u Vinodolskome. Eno mi stari tamo vec mjesic i pol a skoro da ribe nije vidio. Ima da se upucam ako se i meni tako sto pogodi.