- Zahvala primljena: 18
B_ napisao:
sandland napisao: Ljudi, molim vas za pomoć sa wind knotovima.
Svaki put mi se događaju u zadnje vrijeme
Upredenica Jbraid 3.0, Penn Slammer 4500
Preklopnik zatvaram ručno.
Pogledao sam savjete na youtubeu i mislim da ih se više-manje pridržavam, ali mi se čvorovi svejedno dešavaju.
Zanima me kako kod shore jigginga držati upredenicu stalno napetu da se mota lijepo na mašinicuu?
Zabacim i čekam da jig ode prema dnu, naravno da ostane dosta upredenice "slobodne" i opuštene na moru. Kako da to izbjegnem?
Ponaručito kad je vjetrovito..
Tnx
Hvala
Ja imam Slammer 4500 i u 8 mjeseci česte upotrebe ni jedan jedini cvor. Na slici ne mogu dobro vidjeti, ali cini mi se da ti je upredenica nekako stožasto slagana, umjesto valjkasto kako bi trebala biti. Ajde jos jednom slikaj, ali bas okomito da vidim je li ravnomjerno slagano ili ne. Meni su se cvorovi na Azoresu stvarali jer mi nije upredenicu ravnomjerno slagalo, pa sam morao skidati one podloske ispod spule da se to uravnotezi i poslije nije bilo problema...
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
sandland napisao: Hvala na savjetima! Testirat ću sutra ako ne bude prejako jugo!
Javim!
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
sandland napisao: Ima još sigurno 2-3 podloška.
Testirao sam danas i čini mi se puno bolje, iako sam imao 3 wind knota u 2 sata ribanja. I to recimo u prvih sat ribanja, kasnije je išlo glađe. Ako bude još zezalo - skinut ću još jedan podložak pa ćemo probat.
Hvala vam na savjetima.
Današnji ribolov je bio zabavan: nepoznati ulov vrijedan spomena koji se otkačio, palamida koju sam dovukao i na samom izlazu mi je na stijenu prerezala FC i zbrisala s jigom i na kraju jedna palamida od 1.8 kg.
Zadovoljan sam, a istovremeno razočaran jer sam izgubio jedan jigg i ribu.
Recite mi da nisam jedini kojem se to desilo..
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se