"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
Prijava
x
x
Registracija
x

Forum je nadograđen na najnoviju verziju. U narednih nekoliko dana očekujte greške koje ćemo čim prije otkloniti. Hvala / PRIJAVI KVAR

Brancin na spinning

Više...
Modrac's Avatar 29 Kol 2014 15:24 #1 od Modrac
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Velika mi je želja uloviti pravog brancina na spinning pa bi volio saznati nešto više o samoj spin tehnici, načinu povlačenja, varalicama, silikoncima, lokacijama i vremenu kad se lovi. Imam potrebno "predznanje" i logiku gdje bi se mogao nalaziti, često ga i čujem po vrhu. Sad ga želim i uloviti. Upomoć :)
Hvala: orada277
Više...
frkachu's Avatar 30 Kol 2014 15:38 #2 od frkachu
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
moji favoriti su suspending varalice 8 cm - sakura akaru i realis minnow , trebaš samo malo nemirnije more, ako može bit mutnije to bolje jer tad teže kuži prevaru, jugo koji nabacuje valove na obalu je skoro pa idealan ;)
Više...
Posejdon79's Avatar 01 Ruj 2014 19:54 #3 od Posejdon79
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Dobre varalice!

Znači za brancina je bolje mutnije more? :dry: Da li su ti varalice floating pa pričekaš da potonu malo i onda vučeš ili vučeš po vrhu?

Hvala :)
Više...
frkachu's Avatar 01 Ruj 2014 21:58 #4 od frkachu
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW

Posejdon79 napisao: Dobre varalice!

Znači za brancina je bolje mutnije more? :dry: Da li su ti varalice floating pa pričekaš da potonu malo i onda vučeš ili vučeš po vrhu?

Hvala :)


ove 2 su suspending - zarone na nekih 1 metar dubine i tamo ostaju dok ih lagano twichaš vrhom štapa pa izazovno bljeskaju bokovima i izgledaju kao ranjena ribica
branko kad je raspoložen i gladan diže se i sa 5 metara dubine da ju pokupi

floating isto toliko zarone, ali se podižu na površinu polako kad prestaneš namatati, a sinking polagano tonu kad staneš (možeš ih pustiti dublje na početku, ali ostaju tamo samo ako sporo povlačiš)
Hvala: Gustaf, SanTiago
  • pero
  • pero's Avatar
  • Novi korisnik
  • Novi korisnik
Više...
pero's Avatar 04 Ruj 2014 20:04 - 08 Ruj 2014 16:14 #5 od pero
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW

Modrac napisao: Velika mi je želja uloviti pravog brancina na spinning pa bi volio saznati nešto više o samoj spin tehnici, načinu povlačenja, varalicama, silikoncima, lokacijama i vremenu kad se lovi. Imam potrebno "predznanje" i logiku gdje bi se mogao nalaziti, često ga i čujem po vrhu. Sad ga želim i uloviti. Upomoć :)


ovo je moj prvi brancin
Zadnja izmjena: 08 Ruj 2014 16:14 od pero. Razlog: Sadržaj poruke nije u skladu s LudoMore.com pravilima
Hvala: fosilko
Više...
Gustaf's Avatar 05 Ruj 2014 13:52 #6 od Gustaf
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Stvarno dobar komad. Svaka čast. Možemo li dobiti malo više detalja kako ste ga ulovili? Hvala
  • pero
  • pero's Avatar
  • Novi korisnik
  • Novi korisnik
Više...
pero's Avatar 05 Ruj 2014 15:04 - 05 Ruj 2014 15:07 #7 od pero
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
moze ali ces morat pricekat
Zadnja izmjena: 05 Ruj 2014 15:07 od pero. Razlog: nije u skladu s LudoMore.com pravilima
Više...
DaliborDu's Avatar 19 Stu 2014 17:57 - 19 Stu 2014 17:58 #8 od DaliborDu
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
uloviti brancina na spin je jedna cudesna kombinacija xyz faktora, nelovi brancina ni mutno more ni savrsena varalica jer savrsena varalica nepostoji. Imam varalica za brancina dobar ribomaterijal bi mi pozavidio pa opet najcesce neulovim nista , nekad ulovim nesto, nekad ulovim jako fino nekad uhvatim kapitalca kao neki dan od 5kg. treba njega traziti na posebnim mikrolokacijama i prema tim mikrolokacijama plasirati varalicu , malo je glupo reci e vidis ta varalica je dobra.ona jest dobra mozda negdje , kad je prezentiras na pravi nacin pod odredjenim uvjetima(noc, dan, plima, oseka, kurenat, struja, usca, kanali). al usprkos svemu postoje pravila iako ne uvijek i rado cu da podjelim sa vama svoje visegodisnje iskustvo spinanja brancina
Zadnja izmjena: 19 Stu 2014 17:58 od DaliborDu.
Više...
zeusfaber's Avatar 20 Stu 2014 10:08 #9 od zeusfaber
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Dalibore, da li je hranjenje brancina potpuno nepredvidljivo i nasumično? Da li je moguće procijeniti "uru" kad je aktivan i kad je veća šansa za griz? Prije sam često po noći išao na ušate, sarke i ovrate iz barke, usidren u uvali. U jednom trenutku na površini bi nastao kaos. Pretpostavljam da je riječ o brancinima.

Kad riba snažno pljusne po površini, prema zvuku možeš otprilike procijeniti o kolikoj se ribi radi. Nakon nekog vremena sa sigurnošću možeš razlikovati pljuskanje ukjate od 10 dkg i pljuskanje ukjate od 30 dkg, a kamoli ribe od 3 kg. To bi trajalo nekih pola sata i nakon toga bi nestalo, kao i sve ostalo što se lovilo tu noć. Sad, kako postupiti u toj situaciji? Štap za spin, površinska varalica pa u napad?

Pokušao sam nekoliko puta, nažalost bez rezultata, međutim tad nisam znao baš ništa o spinningu. Ok, ne znam ni sada puno više :) ali sam puno bolje opremljen i imam neke ulove iza sebe. Interesira me sve! Pucaj :P
Više...
DaliborDu's Avatar 20 Stu 2014 11:00 #10 od DaliborDu
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
brancin je prije svega nocni lovac, najvise sam ih ulovio u noc, ili sumrak ili prvih 20min prvog mraka ,pa tek onda zora, naravno moze se on loviti tijekom cijelog dana , ura je uvijek kad se more pokrene kad krene plima sto veci val plime veci je kurenat predator vise lovi , krupni brancini prilaze obale uvijek u gluho doba noci kad svi spavaju e tad se lovi krupni brancin.ako je riba na povrsini onda povrsinske top water varalice mada je topwater (poper, walker), bolji danju.Poper bolje igra nocu ili po valovima nego danju (pricam za brancina ), stap za spin mora biti ostar, ostre akcije fast ili extra fast da vrsnim djelom stapa precizno mozes voditi varalicu pogotovo topwater na koje najvise lovim.80% brancina sam ulovio na walk the dog topwater varalice.brancin se takodjer uspjesno lovi nocu na silikon.po dnu ako ga nema na povrsini.
Hvala: zeusfaber, Fanatik
Više...
DaliborDu's Avatar 20 Stu 2014 11:13 #11 od DaliborDu
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
a sto se tice raubanja po povrsini a vidim da si iz cavtata u zadnje vrijeme ima jako puno strijelke tako da nije iskljuceno ni da je strijelka u pitanju, u platu u rijeci dubrovackoj sam ih pola tone izvadio ove godine :)
Više...
zeusfaber's Avatar 20 Stu 2014 11:35 #12 od zeusfaber
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Znači walk the dog, da, gledao sam kako se to radi ali nikad nisam pokušao. Nisam siguran ni bi li znao odabrati varalicu za tu tehniku. Pretpostavljam da su plutajuće bez plastike za rad i postizanje dubine, kao ovaj DUO Pencil? Koje veličine koristiš, preporuči neku :)Da, uvala Tiha u Cavtatu. Ovo se događalo i prije 3-4 godine kad nije bilo toliko strijelki, jedva bi se tu i tamo koja ulovila. Ove godine je bio kazin s njima, ali eto očigledno si ih sve potamanjio :lol:
Više...
DaliborDu's Avatar 20 Stu 2014 19:59 - 20 Stu 2014 20:12 #13 od DaliborDu
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
taman posla da sam ih potamanio samo imam jako puno iskustva u lovu strijelki koje sam stekao loveci na uscu neretve.sto se tice velicine varalice za brancina dokazano nista nije veliko za njega.Al recimo 60-120mm je sasvim ok.prosle godine ulovio sam jednog od 4.7kg na 140mm . Ova varalica na slici je pencil popper, nije bas walk the dog varalica.Pencil popper jer nesto izmedju walkera i poppera, nije klasicni poper al opet amo tako rec prska pri vodjenju, walk the dog varalice neprskaju po povrsini vode4,7kg lokacija usce neretve

5kg lokacija Plat prije 3 dana

ovo su ujedno i moji najveci ulovi
Zadnja izmjena: 20 Stu 2014 20:12 od DaliborDu.
Više...
zeusfaber's Avatar 23 Stu 2014 20:33 - 23 Stu 2014 22:43 #14 od zeusfaber
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Majstore svaka čast! Skidam kapu...

Može slika na mail (na dnu stranice klik na Kontakt) pa ćemo je staviti na sajt i facebook? U punoj rezoluciji ako može? :)

Koje štapove i role koristiš? Koliko su teške varalice i kakav je zabačaj? Vjerujem daleko...
Zadnja izmjena: 23 Stu 2014 22:43 od zeusfaber.
Više...
Jadran's Avatar 23 Stu 2014 20:53 #15 od Jadran
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Čestitam majstore. Pravi kapitalci ;)

Bija san siguran da su silikonci bolji izbor i veća šansa za ulovit brancina od woblera, poppera i sličnih varalica.

Međutim, uči se svaki dan :) Još jednom svaka čast!
Više...
DaliborDu's Avatar 23 Stu 2014 22:16 #16 od DaliborDu
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Za brancina koristim apia foojin x grove stream od japanske kompanije apia spartas.stap je 99% karbonski izuzetno lagan, dug 2.82 sa fuji k vodilicama namjenjenim za daleke izbacaje.od masinice na tom stapu imam daiwa certate 3012h.daljina izbacaja nije toliko presudna mada nekad zna i biti..vaznija je prezentacija varalice pravo mjesto i pravo vrijeme
Više...
dalmatino's Avatar 24 Stu 2014 09:23 #17 od dalmatino
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Meštar od zanata, svaka čast!

Pitanje. Da li je za brancina dobro pretraživati jedno mjesto u više zabačaja i čekati da dođe ili pretraživati teren, šetati i zabacivati? Da li su brancini stalno u pokretu, šuljaju se okolo i love ili imaju "mikrolokaciju" kao što si rekao gdje čekaju i vrebaju plijen? :huh:

Hvala
Više...
zeusfaber's Avatar 24 Stu 2014 09:41 #18 od zeusfaber
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW

Citiram sebe napisao: Može slika na mail (na dnu stranice klik na Kontakt) pa ćemo je staviti na sajt i facebook? U punoj rezoluciji ako može?


Dalibore, mogu slike na mail? :)
Više...
DaliborDu's Avatar 24 Stu 2014 10:41 #19 od DaliborDu
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
u odredjenom dijelu godine i u na odredjenoj mikrolokaciji stalno su na jednom mjestu, a opce je poznato da bas u ovom periodu 10-12 mjesec prilaze obale najvise radi pripreme za mrijest.I upravo sada se najbolje love , gdje god ima bilo kakav potocic ili izvor slatke vode tu poziciju treba posjetiti .Ja uvijek pretrazujem teren pogotovo ako lovim danju
Hvala: SanTiago, Sumrak
Više...
Pikabu's Avatar 24 Stu 2014 12:40 - 24 Stu 2014 12:42 #20 od Pikabu
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Evo da se i ja uklučim u temu. Prvo želim čestitati Daliboru na ovom krasnom brancinu.

Ovo ljeto sam u periodu dva tjedna sedmog mjeseca preko nekoliko puta varaličario ispred Plata i oko lukobrana, ali od ulova jedino škarmi, ušate, gušteri, male krinje i pirke. Po sredini zaljeva šaruni, lokarde, i škarmi. Nadao sam se brancinu, strijelki ili štogod takvoga, ali ili ih onda nije bilo, ili nešto krivo radim :)
Zadnja izmjena: 24 Stu 2014 12:42 od Pikabu.
Hvala: DaliborDu, Fanatik