- Zahvala primljena: 72
Fanatik napisao: Kronos, svakako bi za pocetak preporucio lov povrsincima, pogotovo sto podrucje lucice i moguce da tuda ima i strijelke koju ces dobit na popera ili Walk the dog, skoro pa sigurno, ako je tuda ima
Jako je ukusna a jedan od najzescih boraca, puno jaca od brancina, jednostavno andrenalinska inekcija kad ona pocne iskakat iz mora
.
Posto nije jako duboko, postoji mogucnost da se brancin zaleti i sa dna na povrsinca.Takodjer i lice ce se bacit na povrsince(lica jedino za dnevne svjetlosti) a moguce da ih ima tu posto cesto zalaze u lucice i plice vale koje su bogate cipolima i sitnom ribom.
Ja inace obozavam silikonce i naj vise njih koristim u zadnje vrijeme, al strijelke mi ih unistavaju.Posto napadaju s repa, silikoncu odgrizu rep a ne zakace se za udicu.Tako eto preporuka, iz mog skromnog iskustva, provaj prvo sa manjim povrsincima max. do 20-tak grama s obzirom na stap, a odlicni bi ti bili mali walk the dog od 6-7 cm oko 12g mislim da je tezina.
Sto se silikonaca tice,preporucio bi ti za pocetak Raglue i montazu na jig glave 8 do 12g, sa tim stapom bi mogo lijepo radit s njima a jako su lovni
Molimo prijavite se
Kronos napisao: Pozdrav svima!
Nov sam na forumu a više-manje i u rekreativnim ribolovnim vodama
Obzirom da sam nedavno kupio štap za lov liganja s obale, pokušao bih s obale tu i tamo loviti i brancina....
Naravno, ovu a i dobar dio ostalih tema pročitao sam od početka do kraja i malo sam zbunjen kojom varalicom pokušati uloviti "lukavca".
Lov - otok Krk, ulazak u "lučicu", dubina od 1 do cca. 5 metara. U više navrata pročitao sam da tip varalice ovisi između ostalog o poziciji lova.
Da li pokušati s "walk the dog" tehnikom, silikoncima ili nečim trećim na takvoj dubini? Obzirom da sam početnik, čini mi se da je lov "površincima" najsigurniji što se gubitka varalice tiče
Pročitao sam da se također dosta spominju patchinko, sakura naja, panic pray, yozuri pinns minnow itd. S čime pokušati, koju veličinu otprilike*
Što se opreme tiče, imam (koristi se za lignjolov s obale, zasada bez pretjeranog uspjeha):
Štap - Black Hole Rods-II, S-802M (10-28 g)
Rola - Shimano Catana 3000 SFC
Upredenica - 0.8 Eging Varivas
FC - Berkley Trilene 0,27
Unaprijed hvala na korisnim savjetima!
Molimo prijavite se
Fanatik napisao: Ja inace obozavam silikonce i naj vise njih koristim u zadnje vrijeme, al strijelke mi ih unistavaju.Posto napadaju s repa, silikoncu odgrizu rep a ne zakace se za udicu.
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
lignjolovac napisao: Imam želju uloviti svog prvog brancina. Volio bi kad bi mi netko mogao odgovoriti na pitanja,ima i nekih glupih pitanja.
Pitanja:
1. Može li mi poslužiti štap shimano TC-BOAT-BX 210cm 50-100g?
2. Može li mi poslužiti mašinica lineaeffe jade line 60 rd? Mašinica je amaterska,ali šta je tu je kad sam napravio sranje sa shimanovom
3. Ima li tko iskustva sa rapalom floating i može li se njome loviti?
Eto pitanja su vjerovatno malo glupa,ali šta je tu je. Išao sam jedino sa susjedom na brancina prije par godina,ali ja se većine toga ne sjećam.
Hvala na razumijevanju![]()
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se