- Zahvala primljena: 5
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
B_ napisao: Procitaj cijelu temu ako imas vremena, stvarno se da puno toga korisnog naucit.
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Pega napisao: 270cm...ne grama
.
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
rogi napisao: Ostao bi i ja 4 sata samo što bi onda doma dobio po nosu od cure
Imam još par početničkih pitanja glede lova brancina (a i generalno ribe). Ne znam jesam li možda fulao temu, ali nisam uspio naći na forumu odgovor.
Pretpostavimo da sam ulovio primjerak brancina/ribe koja je zakonski/etički dovoljno velika i namjeravam ju odnijeti doma i pojesti. Što sad?![]()
Unaprijed zahvaljujem!
- Kako najbezbolnije ubiti brancina ili bilo koju drugu ribu? Iskopao sam na netu da je za ribu najbezbolnije ukoliko se probode nožem malo iznad očiju, prema tijelu. Tamo se kod većine vrsta nalazi mozak ribe i to je momentalna smrt. Drži li to vodu?
- Treba li pustiti brancina (ili ostalu ribu koja se može spinningom uloviti) da iskrvari nakon toga? Ukoliko da, kako je to najlakše napraviti? Gdje, što, kako zarezati? I ako može netko objasniti koja je točno svrha toga osim što navodno riba ima bolji okus?
- Ukoliko ulovim ribu a planiram biti još sat-dva na moru, može li riba stajati toliko dugo vani prije nego ju doma stavim u frižider/zaledim? Ili je bolje imati sa sobom neku kutiju/torbu s ledom?
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
DaliborDu napisao: mozda bi trebalo kao pocetnik da prvo naucis minimalnu mjeru za brancina pa da naucis pustati nedorasle primjerke a ne kako ces napuniti flizider i ubiti ribu
Molimo prijavite se