Iako se cijelo ljeto mogu loviti, sezona lubina lagano starta, moj prvi upis ove "službene" sezone 😁😁
Tražeću strelku po Neretvi odlučim žrtvovati silokon i montiram 12 cm carpologija slim fish plavi sa šljokicama, usput, najjeftiniji što sam ikada kupio 14 kn 6 komada, jedino njega imam na 6/0 10 g jig glavi, 2-3 bacanja prema sredini rijeke, bezuspješno, pustim silikon niz kurenat, i krenem ga izvlačiti lagano dok ga voda iznosi prema rubu/ krovima, skužim da silikon ima strašnu vibraciju, kao da rapalu vučem, nije dugo trebalo da privuče ovoga macana i natjera na napad.
Snažan udar, pa drill 30 tak metara niz rijeku, nakon 2-3 minutice imam slomljen sak i lubina od 3 kg vanka😃😃😁😁
Osobni rekord oboren, ruke lagano dolaze sebi ( od šoka više nego borbe)
Štap okuma hexana 2.83m ?? -?? g
Rola okuma epixor 30 xt
(lagano je pročangrljala nakon ove ribe)
Funn fact o štapu, to je bio od djevojke štap koji je neslavno završio udarcem od rub mola, pa mi ga žao bilo baciti, a izašla je nova hexana i gornja sekcija više nije dostupna u trgovinama. Pa je štap dobio treću sekciju, i tako porastao za 13 cm, gramaža je tu negdje kao i prije,(10-35), a snage, na moje iznenađenje, vadeći ovoga lubina mu nimalo ne fali.
Poslano sa mog P30 Pro koristeći Tapatalk