Pozdrav svima,
ovo je c/p mog posta s pijanogtvora. Tamo mi je prvo iskočila tema koju sam pročešljao, ali sam danas završio i 50 stranica tu na forumu. Nadam se da se ne ljutite što je c/p ali mislim da je zanimljivo iskustvo + pitanja:
"Pročitao sma svih 32 stranice postova, uključujući i onaj dosadni dio o štapovima

))
Još od sinoć, kad sam završio s čitanjem si mislim dal da se registriram na forum i postavim dva pitanja koja nisu obrađena u ovih 32 stranice, ali ću ih postaviti sad na kraju, pošto sam na jedno danas dobio odgovor..
Inače se bavim podvodnim ribolovom, ali nemam zimsko odijelo pa se taj ribolov sveo na jednom u 2 tjedna u zadnjih mjesec dana. Luben mi je totlno fora riba i tek sam ove godine skužio kako ga dobiti na pušku.
Htio bih samo baciti malu digresiju, u jednom trenutku je netko rekao da kad ima šaruna u lovu, onda nema lubena. To moram iz iskustva u podvodnom ribolovu negirati. Nekad čak i love zajedno...
E sad, od 23.9. ove godine pokušavam uloviti lubena na varalicu. Sve sam probao, površince, silikonce, voblere...sve sve sve i ništa.
Na more izlazim dva puta dnevno (ujutro i predvečer) i znao sam ih viđat, ali ne trzaju na varalicu. Koji put ju doprate i to je to..
Danas, kad sam stajao na nekoj hridi i pokušavao ga uloviti nakon 45 min na istoj poziciji, desilo se nešto. Na 10 metara od mene vidim neku aktivnost na površini. Izvlačim silikonca da zabacim tamo i taman kad sam htio zabacit, na pola metra od mojih nogu PLJAS! skoro sam pao u more

))
Ali, znao sam da su tu..
Izbezumljen, nemam pojma koju varalicu da stavim i proradi mi logika. Love nešto na površini, idem na površinca. Mrkli mrak je bio..Tj iza mene svjetlo (što nije dobro, ali ajde) i moja sjena ravno u moru.
Stavljam površinca, zabacim i kreće show...bacaju se ko ludi, ali niti jedan ga ne može pogoditi. I tako 10 min!!
Skidam površinca, stavljam MaxRap u boji nekakvog gavuna (natural), zabacim i nakon 5sec BAAAM!
Nemam kočnicu na mašinici (ne pitajte me ništa), nemam ni podmetač, znači - najgora amaterčina, ali imam lubena na varalici!
Borba kreće, ne smijem pustit ručicu jer mi kočnica ne radi i susjed koji je sjedio na terasi (inače ribar) čuo je pljas i mislio je da sam pao u more hahahah.
Ja mu vičem da imam lubena (svaki dan pričam s njim i zna kolika mi je želja bila ga ulovit) i on brzo dotrči s podmetačem i drž-nedaj, ali lubena smo izvadili!
Na znam tko je bio sretniji, ja ili taj gospodin! Vaga je pokazala 1.95 kg!
A sad malo o uvjetima:
Svjetlo iza mene, moja sjena u moru. More mirno, 20:15, deeeebela oseka, ali baš ono, debela!
To je priča o mom prvom lubenu ulovljenom prije točno 2 sata!
A sad pitanja:
1.na koje sam si djelomično sam danas dao odgovor - Lovite li površincima po noći i ulovite li išta?
2. Silikonci - kako ih vodite? Na dno pa jigganje lagano ili ga samo povlačite da on pliva? Kojom brzinom?"