- Zahvala primljena: 2
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
B_ napisao: Ja sam počeo sa spinanjem tek ovo proljeće, a već imam lijepih rezultata iza sebe. Brancini, ukljate, širuni, manje kijerne i u zadnje vrijeme škarmi. Najbolje ti je uzeti neki provjereni štap manje gramaže npr. okuma hexana 5-20 koju svi hvale (cca 350-400kn). Uzmi neku osrednju mašinicu za početak, prolistaj teme ovdje u spinning podtemi pa ćeš vidjeti tko što hvali i odaberi nešto... Naravno trebaš kupiti nekakvu upredenicu i flourkarbon za predvez ako ga već nemaš. Sve to možeš proučiti ovdje na ludo more forumu, kao što sam i ja. Najviše ćeš naučit na svojim greškama, jbga
Pikabu ti je dao najbolji savjet, za početak svitanje, sumrak ili u pjeni za vrijeme južine. To su uvjeti lošije vidljivosti kad je ribu lakše zavarati da napadne varalicu. Uzmi provjerenu varalicu, najbolje ti je nešto prirodnih boja za razliku od ovih što si postavio na slici, meni se niti jedna od ovih varalica sa slike ne sviđa. Znači ciljaj na nekakvu varalicu boje sardine ili tako nešto slično, pogledaj na forumu koje se varalice hvale...
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Fanatik napisao: Pozdrav Draganini, Hexana je fantastican stap, ja sam ovu proslu zimu kupio Hexana X-fast 2,40m 5 - 20g u Svetca u robnoj kuci 310 kn mislim da je bila cijena.
Svakako bi ti je preporucio, meni do sada naj bolji stap te gramaze a i te cijene, dobar je i za lignjanje i za spîn. Svakako nemoj ispod 2,40 uzimat za spin sa obale, mislim da ti ima u ponudi u SvijetVaralica webshop i Hexana 2,70m 5 - 25g , mozda bi ti to bilo i bolje...meni je 2,40 odlicna.
Vadio sam do sada s njom i liganja i siruna, osrednje strijelke i smudute od po kila do kilo, fantastican stap!
Molimo prijavite se
Fanatik napisao: Pozdrav Draganini, Hexana je fantastican stap, ja sam ovu proslu zimu kupio Hexana X-fast 2,40m 5 - 20g u Svetca u robnoj kuci 310 kn mislim da je bila cijena.
Svakako bi ti je preporucio, meni do sada naj bolji stap te gramaze a i te cijene, dobar je i za lignjanje i za spîn. Svakako nemoj ispod 2,40 uzimat za spin sa obale, mislim da ti ima u ponudi u SvijetVaralica webshop i Hexana 2,70m 5 - 25g , mozda bi ti to bilo i bolje...meni je 2,40 odlicna.
Vadio sam do sada s njom i liganja i siruna, osrednje strijelke i smudute od po kila do kilo, fantastican stap!
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Draganini napisao:
Kao prvo hvala,kao drugo citajuci forum,ako sam dobro skuzio odabir(velicina) stapa ovisi i o visini vlasnika haha! Ja sam 195cm,pa u tom slucaju bolje mozda veci stap? 270? A sto se tice flour karbona i upredenice kad bi recimo uzeo taj 2,70 okuma hexanu i shimano 2500-3000 masinicu,sto bi bio dobar odabir?
Molimo prijavite se
zoki1 napisao: Za početak nešto jetinije za špagu,npr ovo
www.ribolovnipribor.hr/hrvatski/proizvod...se-010mm-150m_12157/
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
zoki1 napisao: Za početak nešto jetinije za špagu,npr ovo
www.ribolovnipribor.hr/hrvatski/proizvod...se-010mm-150m_12157/
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
orada277 napisao: Vajali ta spaga i za popere