- Zahvala primljena: 2
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Meni je u planu uzet 5000 za shore jig pa mi reci što te oduševilo kod nje?Paragon napisao: Rola ti može biti i Ceymar 40 meni se pokazala jako dobra.
A ako imaš novca idi na Daiwa BG ja sam je kupio pred koji mjesec preporodio sam se....
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Imam Daiwu Lagunu 4000 i zadovoljan sam, ali Daiwa BG5000 mi je Kraljica taman mi stala doma da je gledam kako je ljepa. 😊 Ajde vidi moje pitanje u "predstavi se" pa možeš i ovdje odgovorit.Paragon napisao: Naspram jednog Azoresa puno glađi i finiji rad. Lakše je puno raditi sa Bg-icom nego sa Azoresom.
U mene je veličina 4000 i imam na njoj pe3 300 metara koristim je za light jigging.
Čak se razmišljam zamijeniti sve svoje role sa BG koliko me oduševila.
Ceco ti je za veličinu sve rekao.
Molimo prijavite se
Zašto misliš da bi stradala od težih jigova? Svakako kad jigaš onda to radiš sa štapom, a ne s rolom.Ceco napisao: Za bacanje do 60g ne treba veća od 3500/4000 di je razlika samo kapacitet.
Za teže jigove je poželjno imati veći broj od 4000 jer od učestalog korištenja težih varalica može doći do kvara Anti Reverse sistema pa će i mašinica zakazati.
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Paragon napisao: Ceco misliš na shore jigging ili vertical jigging?
Ja za vertikalu(inchiku,kabura) koristim BG 4000 do 150gr najčešće , a po potrebi radim i sa 200 gr inchikuom...
Malo si me bacio u dilemu i zabrinuo....
A dobio sam preporuku baš za tu veličinu od tipa koji je natukao ribe i ribe sa tom veličinom i to na inchiku i kabura varkice.... Kada me je pitao dubine i jigove koje cu koristiti dao mi je preporuku na BG4000.Jer i on koristi iste gramaže kao i ja.
On je nakon 3 godine prešao na Saltista 4000 koji je za mene trenutno nepotreban....
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se