"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
Prijava
x
x
Registracija
x

Forum je nadograđen na najnoviju verziju. U narednih nekoliko dana očekujte greške koje ćemo čim prije otkloniti. Hvala / PRIJAVI KVAR

Jel uperedenica ostetuje masinicu i stap

  • igork
  • igork's Avatar Autor teme
  • Novi korisnik
  • Novi korisnik
Više...
igork's Avatar 16 Sij 2020 22:51 #1 od igork
Zanima me koliko steti uperedenica, jel je istina da pojede karike stapa i prsten na masinicu?
Jel treba kupiti specijalne massinice i stapove sta su otporni na struganje uperedenicu ili mogu su svi koristititi makar i one jeftine masinice i stapove sa sic, metalne, palsticne karike?

Molimo prijavite se

Više...
Barba87's Avatar 18 Sij 2020 11:37 #2 od Barba87
Pozdrav, da istina je da upredenica troši vodilice, a ovisno o kvaliteti upredenice i samih vodilica je i stupanj trošenja. 4 nitna upredenica više troši vodilice neg 8 nitna, il 9-12-16 nitna, i pravilu, što je upredenica bučnija, to je abrazivnija. Za valjak na preklopniku sumnjam da ga oštećuje, jer je on na ležaju, Al prilikom izlaska sa špule troši vanjski rub špule, npr, može se primijetiti razlika u boji anodizacije aluminijske špule. Većinom su to slučajevi kod loše kvalitete opreme, (tipa štap od 15-20 eura, rola također, upredenice neke vin đu).također je pojačano trošenje kada se koristi na moru, jer upredenica ostane mokra i kada se osuši minerali soli i slično prekriju vanjski sloj i tako postaje još abrazivnija neg inače. Ipak, imalo novija, kvalitetnija oprema je jako pristupačna, i tu je trošenje gotovo neznatno. A na višim klasama je zanemarivo.

Molimo prijavite se