- Zahvala primljena: 989
Molimo prijavite se
Baćo68 napisao: Ovo što ću napisati je samo moje mišljenje, nemojte ga smatrati da guram neka svoja pravila...
Znači, svi smo mi, koji lovimo sa obale (neki i iz barke) svrstani u kategoriju "sportski ribolovac",a to je po meni pogrešno...sama riječ "sportski" meni daje na nekakvo takmičenje, a takmičenje i te kako ima veze sa sportskim klubovima, jer bi oni trebali i organizirati ista...
Ako netko ne želi takmičenje, znači da nije sportaš i ne želi ići na takmičenja, pa bi mu stoga trebalo osigurati nekakvu drugu dozvolu, a to je u ovom slučaju rekreacijska dozvola. E sad, zašto je rekreacijska skuplja od sportske, to je već stvar lopovluka (po meni) i tjeranja svih nas u istu mrežu, a u svrhu da se nametima potpomogne sportski ribolov (čitaj takmičarski).
Još malo pa ni nogomet, košarku (rekreacijski) nečeš moć bacit ako prethodno nisi član nekog HNK ili HKK(sportski)
A sad pljuvajte do mile volje...
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
zeusfaber napisao: Iskreno, ne vidim razlog zašto bi se ja iz Dubrovnika učlanio u klub iz Šibenika i obratno, a vi gospodo iz SRK Arbun niste nikakva policija da ispitivate korisnike na forumu o detaljima njihove dozvole, i da, pristojno se predstaviti iako to ne piše u pravilima.
Molimo prijavite se
zeusfaber napisao: Iskreno, ne vidim razlog zašto bi se ja iz Dubrovnika učlanio u klub iz Šibenika i obratno, a vi gospodo iz SRK Arbun niste nikakva policija da ispitivate korisnike na forumu o detaljima njihove dozvole, i da, pristojno se predstaviti iako to ne piše u pravilima.
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
bzing napisao: Obzirom na stupanje na snagu novog Pravilnika a u želji da svoj hobi/gušt/terapiju prakticiram na legalan – Zakonit način, učlanio sam se u Klub i izvadio godišnju dozvolu za sportski ribolov.
Kako moj pristup ribolovu doista jest rekreativan u svakom smislu (vrijeme, pribor i oprema, nedostatak natjecateljskih ambicija, individualnost u činjenju) to sam proteklih godina kupovao dozvolu za rekretaivni ribolov putem online platforme nadležnog ministarstva a cijena koje je bila 500 HRK.
Ovako sam prošetao do kluba, dao osobne podatke na uvid, za par minuta dobio isprintane papire i sve uz cijenu od 400 HRK (dozvola + članarina).
Svoj stav iznosim kako slijedi:
Onemogućeno mi je pribaviti rekreacijsku dozvolu na dosadašnji način – uskraćena sloboda izbora.
Slijedom logike Pravilnika primoran sam na „športsku aktivnost“ tj.promjenu statusa a za koju nisam bio zainteresiran.
Da sam bio zaintersiran za aktivan rad u udruzi građana „ribolovni športski klub“ to bih učinio ranije, samoinicijativno i dragovoljno.
Pravilnikom je zasigurno pogodovano klubovima a Hrvatska je dobila veliki broj „športski aktivnih stanovnika“.Licemjerno do bola.
Obzirom na razliku u cijeni koja se javlja u visini naknade a koja iznosi 100Hkn, naivci će pomisliti kako je Država radila na svoju štetu. Naravno da nije.Jednostavno je ukinuta dozvola trajanja 6 mjeseci iliti polugodišnja dozvola tako da sezonski turisti moraju kupovati dnevne, trodnevne i tjedne dozvole a tjedna je recimo 300Hkn iliti 50 kuna viša od polugodišnje iz Pravilnika koji je vrijedio prošle godine.
Ovdje plasirani pogledi na svijet od strane članstva nekih klubova (zasigurno aktivnih članova) je njihova stvar.Rad za opće dobro je za svaku pohvalu, humanitrane akcije isto, rad sa mladima, druženja, organizacije natjecanja-sve je to sama pozitiva.Međutim, svaki prisilni kolektivitet je loš.
Neki ljudi su individualci, neki biraju sebi društvo od manje članova i ne zanima ih statut Kluba, ustroj, tajnici, izbori za Skupštinu i tijela Kluba itd....
Neki ljudi nisu individualci i aktivni su u raznim drugim udrugama a ribolov im je rekreacija.Nije li bilo pošteno ostaviti im takvu slobodu izbora?
Molimo prijavite se
@bzing - Kao prvo, ne možemo se složiti s ovim jer isto tako postoje i ovlaštenici za prodaju rekreacijskih dozvola koje ste Vi kupovali do sada. Da li je to trgovina ribolovnom opremom, "poljoprivredna apoteka" u malom mjestu ili neka druga pravna osoba; bit je da Vam ništa nije uskraćeno osim što ste je kupovali direkt na stranicama ministarstva. Zašto ovlaštenici nemaju svoje online aplikacije za ovakve stvari to će oni najbolje znati.bzing napisao: Onemogućeno mi je pribaviti rekreacijsku dozvolu na dosadašnji način – uskraćena sloboda izbora.
Ministarstvo ima svoje ovlaštenike, ovlaštenici su Savez i svi Ugovorni sportski ribolovni klubovi (za sportske dozvole) i drugi pravni oblici (za rekreacijske dozvole)bzing napisao: Slijedom logike Pravilnika primoran sam na „športsku aktivnost“ tj.promjenu statusa a za koju nisam bio zainteresiran.
Dakle, ovo je i dalje Vaš osobni stav jer izbora ima.bzing napisao: Pravilnikom je zasigurno pogodovano klubovima a Hrvatska je dobila veliki broj „športski aktivnih stanovnika“.Licemjerno do bola.
Ukinuta je i mjesečna dozvolabzing napisao: Obzirom na razliku u cijeni koja se javlja u visini naknade a koja iznosi 100Hkn, naivci će pomisliti kako je Država radila na svoju štetu. Naravno da nije. Jednostavno je ukinuta dozvola trajanja 6 mjeseci iliti polugodišnja dozvola tako da sezonski turisti moraju kupovati dnevne, trodnevne i tjedne dozvole a tjedna je recimo 300Hkn iliti 50 kuna viša od polugodišnje iz Pravilnika koji je vrijedio prošle godine.
Hvala što razumijete rad aktivnih članova i rad za opće dobro.bzing napisao: Ovdje plasirani pogledi na svijet od strane članstva nekih klubova (zasigurno aktivnih članova) je njihova stvar.Rad za opće dobro je za svaku pohvalu, humanitrane akcije isto, rad sa mladima, druženja, organizacije natjecanja-sve je to sama pozitiva. Međutim, svaki prisilni kolektivitet je loš.
Neki ljudi su individualci, neki biraju sebi društvo od manje članova i ne zanima ih statut Kluba, ustroj, tajnici, izbori za Skupštinu i tijela Kluba itd....
Dakle, opet da ponovimo, izbora imabzing napisao: Neki ljudi nisu individualci i aktivni su u raznim drugim udrugama a ribolov im je rekreacija.Nije li bilo pošteno ostaviti im takvu slobodu izbora?
Molimo prijavite se
VedranULX napisao: Također, mene je naljutio jedan drugi stav: "... zašto bih ja bio član nekog kluba koji nije u Dubrovniku...". Ja sam gore napisao zašto.... I naravno da ću kao član od svakih navedenih klubova protažirati njihov rad jer sam u njega uključen, vjerujem da je pozitivan i sretan sam što sam dio njega iako sam u Dubrovniku. Puno toga se može napraviti preko društvenih mreža....
VedranULX napisao: I za kraj, ako se već čovjek odlučuje gdje kupiti dozvolu - neka je kupi tamo gdje je dobije plastificiranu da mu valja u prsluku, torbi, jakni, kombinenzonu. na brodu i moru. Gdje se netko potrudio to isprintati i poslati kuvertom da ovaj ne diže guzicu iz fotelje i gdje netko ipak poštuje tih famoznih 50 kn što je dobio. Samo ispis u boji, plastificiranje i slanje poštom košta 10 kn!!
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
zeusfaber napisao: @giurinni Objasnio!
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se