- Zahvala primljena: 28
Molimo prijavite se
Jura napisao: Imam pitanje vezano za zubace. Prošle godine (8.-10. mjesec 2015.) sam počeo loviti zubace na mjestu na kojemu ih nikada prije nije bilo (barem u zadnje 3 god) . Radi se o muljevitom, pjeskovitom terenu u plićaku (6-10 m) . Na mjestima koja su bogata paucima (ranjevima). Radilo se o 3-4 zubaca ni jedan veći od 0.7 kila (svi su pušteni na moje inzistiranje) ulovili su se na lagnu panulu za šarune i jedan na panulu za lignje (taj je tamanijo male lignje) . Moje pitanje je da li to znači da će ih narednih godina biti više, jesu li došli u pličak zbog temerature i je li moguće da se hrane malim paucima.
Molimo prijavite se
zeusfaber napisao:
Jura napisao: Imam pitanje vezano za zubace. Prošle godine (8.-10. mjesec 2015.) sam počeo loviti zubace na mjestu na kojemu ih nikada prije nije bilo (barem u zadnje 3 god) . Radi se o muljevitom, pjeskovitom terenu u plićaku (6-10 m) . Na mjestima koja su bogata paucima (ranjevima). Radilo se o 3-4 zubaca ni jedan veći od 0.7 kila (svi su pušteni na moje inzistiranje) ulovili su se na lagnu panulu za šarune i jedan na panulu za lignje (taj je tamanijo male lignje) . Moje pitanje je da li to znači da će ih narednih godina biti više, jesu li došli u pličak zbog temerature i je li moguće da se hrane malim paucima.
Ovo je odlično putanje koje zaslužuje posebnu temu. Otvori je ili ću ja?
Mislim da bi labrax mogao imati par informacija na ovu temu.
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Manta napisao: Ovi manji zubaci, odnosno zubačići kod nas su poznatiji kao travarići.
Prikatelj i ja ih lovimo na panulu bez otežanja sa štapom.
Najviše po ljeti od 6-10 mjeaeca.Od varki najbolje se pokazale yamashita maria princes gx2 za predvečer i redhead za dan,dužine 7 i 9 cm.
Love se i na dtd gavuna isto 7 i 9 al princeza im je nekako draža.
Panulamo do 2-10 metara dubine.
Njasigurnije je ih lovit na male trljice,po mogučnosti žive jer im j e to mamac broj 1, nemogu im odolit.
Trlju montirat na 2 udicei i skroz sporo panulat,ako ima travarića ulov je zagarantiran.
Rijetko kad bude koji veći od kila,uglavnom manji primjerci.
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
danjoduka napisao: ja ih lovim na ragloa onog providnog sa sljokicama 7 cm, otezam ga tako da mi ide skoro uz dno i vozim polako ,cesto zakacim za seke ali se samo vratim nazad i on se otkaci
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se