"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
Prijava
x
x
Registracija
x

Forum je nadograđen na najnoviju verziju. U narednih nekoliko dana očekujte greške koje ćemo čim prije otkloniti. Hvala / PRIJAVI KVAR

Može li se koristiti spinning štap za shore jigging

Više...
mirko6427's Avatar 16 Ruj 2020 17:34 #1 od mirko6427
Pozdrav,
Kupio sam spinning štap Daiwa Legalis 2.70, 15-50g.
Htio bih isprobati shore jigging, ali ne znam hoće li štap utjecati na prezentaciju jigga pošto je namjenjen za spinning. Ako je i moguće koristiti ga, je li možda ima razlike u vođenju jigga sa spinning štapom od onoga koji je specijaliziran za shore jigging.
I jel bi mi mogli predložiti neke spinning varalice jer sve ispod 20 grama ne mogu daleko zabaciti, a svi vobleri normalmih veličina su do 15 grama.
Unaprijed Hvala na svakom dobrom komentaru.

Molimo prijavite se

  • Ceco
  • Ceco's Avatar
  • Legenda foruma
  • Legenda foruma
Više...
Ceco's Avatar 16 Ruj 2020 18:12 #2 od Ceco
Možeš bez problema bacati jigove do nekih 30g bez problema.
Možda neke modele čak i 40g.
Za shore jigging je poželjno imati fast action štap čisto zbog bolje realizacije.
Od morskih spin varalica da lete preporuka za TMS Flyer, Savage gear DW, Gravity Pencil, Stylo iglice, koje opet neće letiti kao jedan jig čisto zbog većeg otpora zraka
Hvala: mirko6427

Molimo prijavite se

Više...
Pega's Avatar 16 Ruj 2020 22:51 #3 od Pega
Imam taj štap...dosta sam lovio sa njim. Najviše mu leže vobleri tipa duo tide minnow 140 i sl. Površinca možeš pokrenuti, ali nije to štap za površince...dosta mekan blank. Jigove sam bacao max. 30g jigparu. Može se raditi sa njom, ali isto to nije štap za jig. I budi oprezan kada budeš mjenjao vobler za jig...meni se petljalo obavezno...koliko god pazio...ali to nije do štapa. Ukratko...za vobler super...ostalo li-la :)

Molimo prijavite se

Hamag