Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Mladen Miletić napisao: Nema saveza za rekreacijski ribolov - nema članarine
Molimo prijavite se
srkarbun napisao: Poštovani "dxdandy"
Što je to članarina?
Članarinu možemo najjednostavnije opisati kao naknadu koju organizaciji (klubu, udruzi i sl.) plaća član. Članarine koje su naplaćene od članova sukladno statutu (zakon udruge/kluba te se udruga/klub mora pridržavati svega što je u njemu navedeno) i drugim aktima, su novčana sredstva koje je klub stekao uplatom, radi ispunjavanja statutom utvrđenih zadaća, a predstavljaju imovinu kluba. Sve članarine se periodički potražuju od članova., a u ovom slučaju radi se o godišnjoj članarini. Plaćanjem članstva postajete podupirujući član kluba, nemate dodatnih obaveza prema klubu već podupirete rad kluba. Ako je u Statutu navedeno (a jest) da su članarine jedan od izvora financiranja, tada je klub dužan donijeti odluku o njezinom iznosu (mjesečnom ili godišnjem) sukladno Zakonu. Dakle, iznos članarine može biti nula (0) ili 100 000 kn zavisno o Statutu.
Kažete da nigdje u Zakonu ne piše da je obavezno. baš suprotno, ako piše u Statutu onda je zakonski obavezno, iI to nije ucjena. Ako ste nekim slučajem revoltirani općim stanjem, društvenim i socijalnim statusom u državi ne možete tvrditi da Vas netko (klub) ucjenjuje ako u konačnici ni ne poznajete cjelokupnu situaciju. Vama nitko ne brani otići u klub koji je ovlaštenik za prodaju dozvola i koji nema članarine s ciljem da izvadite sebi traženu dozvolu ili otići u treći klub, platiti članarinu XZY kn za članarinu u svrhu ostvarivanja članskih prava i eventualno pogodnosti. Razumijete li?
Molimo prijavite se
dxdandy napisao:
Postovani,
zahvaljujem na objasnjenju, znao sam ja sve ovo sto ste vi napisali ali moje je pitanje bilo dali je moguce kupiti dozvolu kod vas a da nisam tj. da ne postanem clan vaseg kluba. Ne vidim razlog zasto to ne bi bilo moguce. Druga je stvar ukoliko ja zelim biti clan drustva da onda moram i platiti to clanstvo kako statu kluba nalaze ali ako samo zelim da mi izdate sportsku dozvolu za ribolov to nema veze sa clanstvom i clanarinom jer ja nezelim biti clan.
Navodite da nije ucjena. Pa kako onda ne mogu dobiti dozvolu kod vas bez clanstva. Postujem Vas klub i njegov statut ali ne celim biti vas clan vec samo kupiti dozvolu. Ako ne mogu kupiti dok se ne uclanim onda me uvijetujete i to je prisila. Nije cin dobre volje.
Gledajmo to ovako, ajde vi meni platite 50kn pa cu onda ja biti vas clan i onda mogu kupiti dozvolu kod vas.
Iz ovoga zakljucujem da je nemoguce preko vas doci do dozvole ?
Hvala i LP !
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
dxdandy napisao: Ja sam samo napominjao da ne zelim biti clan niti jednog kluba ali zelim kupiti dozvolu. Znam da moram plati jos i clanarinu HSSRM-u. Pa onda jos clanstvo klubu...jel treba jos kome plati kakvu clanarinu bogati...pa kod nas se mora platiti sto drugih djidja da bi dobio dozvolu za pecanje...da budem jos i clan marine u mjestu u kojem pecam jer ako nisam onda ne mogu tamo pecati...pa ne gradi kucu da mi treba miljon papira za upecati par kila ribe dok sam na godisnjem. Pa necu devastirati riblji fond jednim stapom ili dva...u Italiji ne treba dozvola sa obale za jedan stap...u Spanjolskoj sa obale dva ili tri....ili je obrnuto a kod nas ni prdnut a da nisi slan kluba, pa doszvola pa clan HSSRM...jel treba i stranacka iskaznica...dajte ljudi...
Evo samo da kazem...da sam danas kupio 3 dozvole bez clanarine klubu. Samo clanarina za HSSRM od 50,00kn + 350,00kn za dozvolu. Tako da nije obavezno placati i klubu ako ne zelis biti clan. Nasao na netu klub koji navodi da za prodaju dozvole kod njih nije potrebno clanstvo. Dozvole isprintane i cekaju more...
Uzeo sam dvije umirovljenicke za staroga i punca ( 60kn+50kn) i za sebi ( 350kn + 50kn ). Hvala im.
A onda se netko pocne reklamirati na forumu da se mora i da malo zaradi na clanarinama. E takvi smo mi ljudi. Kao pomazu oni nam...sa dva klika do dozvole.
dxdandy napisao: E takvi smo mi ljudi. Kao pomazu oni nam...sa dva klika do dozvole.
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
srkarbun napisao:
I još nešto..da li si trebao kakve papire za dokaz statusa za starog i punca? Pod materijalnom i krivičnom odgovornošću si dao njihove podatke. Dakle, koristio se tuđim identitetom za kupnju individualne dozvole?
Toliko i hvala!
Molimo prijavite se
dxdandy napisao:
srkarbun napisao:
I još nešto..da li si trebao kakve papire za dokaz statusa za starog i punca? Pod materijalnom i krivičnom odgovornošću si dao njihove podatke. Dakle, koristio se tuđim identitetom za kupnju individualne dozvole?
Toliko i hvala!
Ne nisam nista krivotvorio. Kupio sam njima na poklon dozvole za morski ribolov sa njihovim podacima i dozvole glase na njih ne na mene,panju. Kakav bi mi to dokaz trebao za covijeka starog 80 godina da je u mirovini mozda ili da je navrsio 65 godine. De dobro je. Dobrovoljno su mi dali svoje podateke, nisam krao identitet a ja sam ih pocastio dozvolama. Ne optuzuj kad ne znas. Sta sam trebao pustiti staroga od 80 godina da radi internet bankarstvo i surfa netom kao neki haker. Daj se uozbilji malo...
Ovime sam zavrsio komentare na ovoj temi. I dalje sam misljenja da svoj posao radite nekorektno ali to je na vam da prosudite ili ne. Ja sam kupio kod onoga tko je za mene bolji. Pusa !
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
dxdandy napisao: Ispricavam se na svim mojim teskim rijecima upucene bilo kome sa ove teme.
Molim admina ako je moguce da izbrise sve moje posove iz ove teme.
Hvala i isprika jos jednom !
Molimo prijavite se